Utolsó kommentek

Bulvár

Csupacsoda volt a Victoria's Secret idei bemutatója

2011.11.11. 21:52 britta1

A teljes kollekció képeit később teszem fel, de máris itt egy hír az idei Victoria's Secret bemutatóról. A divatshow-t a New York-i Lexington Avenue-n rendezték meg és az angyalkák közül Miranda Kerrnek volt az idén a legnagyobb sikere. Nem csak édesanya lett az idén, de továbbra is gyönyörű, ráadásul ő viselhette a kollekció legdrágább darabját, a 2,5 millió dolláros, ékkövekkel díszített melltartót.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gellerzeller.blog.hu/api/trackback/id/tr253370704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.12. 20:43:27

Több blogon is most ez a nagy hír. Arra kérek mindenkit, aki most csorgatja a nyálát, hogy vegye figyelembe, hogy ezeket a fehérneműket rabszolgamunkával bangladesi munkások állítják elő napi 14-15 órát dolgozva, a heti hét napban. Verik és megalázzák őket. 4 centet kapnak egy olyan cuccért, amit 14 $ az üzletben.

Javaslom, hogy csak olyan cuccot vegyünk, ami a fair trade keretén belül kerül előállításra, és nem rabszolgamunkával!

www.huffingtonpost.com/jonathan-tasini/victorias-secret-slave-la_b_74261.html

The Victoria's Secret workers toil 14 to 15 hours a day, from 7:00 a.m. to 9:00 or 10:00 p.m., seven days a week, receiving on average one day off every three or four months. All overtime is mandatory, and workers are routinely at the factory 98 to 105 hours a week while toiling 89 to 96 hours. Treatment is very rough, as managers and supervisors scream at the foreign guest workers to move faster to complete their high production goals.

Workers who fall behind on their production goals, or who make even a minor error, can be slapped and beaten. Despite being forced to work five or more overtime hours a day, the workers are routinely shortchanged on their legal overtime pay, being cheated of up to $18.48 each week in wages due them. While this might not seem like a great deal of money, to these poor workers it is the equivalent of losing three regular days' wages each week.

Workers are allowed just 3.3 minutes to sew each $14 Victoria's Secret women's bikini, for which they are paid four cents. The workers' wages amount to less than 3/10ths of one percent of the $14 retail price of the Victoria's Secret bikini

gódel 2011.11.13. 12:30:19

Arra sajnos ilyenkor nem gondolsz, hogy ha nem lenne az a munkájuk, akkor éhen halnának, mert nincs más lehetőségük. Ők ezt a munkát a megváltásnak tekintik.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.14. 11:47:08

@gódel: Arra viszont gondolok, hogy ugyanezért a munkáért kaphatnának normálisabb bért, normális időbeosztással, szabadsággal. Főleg úgy, hogy nem alázzák meg és nem verik őket.

Bennfenntes 2011.11.15. 14:29:46

@TrueY: Abban sajnos nem lennék biztos, hogy ha körülnézel a lakásodban, nem találsz számtalan terméket, amit ugyanilyen körülmények között állítottak elő, és akkor még az állatkísérletekről nem is beszéltünk, amiket főként a kozmetikumok és gyógyszerek előállításához használnak.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.15. 21:14:01

@Bennfenntes: Ebben valószínűleg igazad van. A bútoraim az IKEÁból vannak. Nekik pl. van pöcsétes papírjuk, hogy a feldolgozott fa olyan erdőből van, amit direkt kitermelésre ültettek. Szóval kis odafigyeléssel lehet javítani a dolgokon.
süti beállítások módosítása