Utolsó kommentek

Bulvár

Világsztárokkal ünnepelt a köztársasági elnök

2011.10.13. 13:05 britta1

A Human Rights Foundation kikezdte azokat a világsztárokat, akik sztárvendégként vettek részt Ramzan Kadyrov csecsen köztársasági elnök születésnapján. Jean-Claude Van Damme és Hilary Swank is azok között az ismert emberek között van, akik emelték az est fényét. Az emberi jogi alapítvány szerint Kadyrov - Putyin embere - többek között emberkínzásokban, kivégzésekben vett részt. A szervezet még szeptemberben figyelmeztette Swank sajtótitkárságát, hogy ezek miatt ne vegyen részt az elnök születésnapján, s akkor azt a választ kapták, hogy a színésznő nem is tervezi, hogy eleget tesz a meghívásnak. A buliról készült videón azonban mindkét sztár jól látszik.

Csecsenföld parlamentje márciusban, rendkívüli ülésen választotta újra köztársasági elnöknek Kadyrovot, akit Medvegyev orosz elnök terjesztett fel a posztra. Megválasztási beszédében Kadirov leszögezte, hogy "a Csecsen köztársaság az Oroszországi Föderáció része, a csecsen nép pedig az Oroszországi Föderáció védelmezője". Kadirov az apja örökébe lépett a poszton, aki 2004-ben merénylet áldozatává vált. Így 2007 óta irányítja elnökként a Csecsen Köztársaságot, amelynek 2005 novemberétől ügyvezető, 2006 márciusától pedig kinevezett miniszterelnöke volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gellerzeller.blog.hu/api/trackback/id/tr923297936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása