Utolsó kommentek

Bulvár

Csorognak az első díjak

2011.02.28. 04:20 britta1

Az első néhány díjat már átadták. Az Eredet operatőre nyert a saját kategóriájában. A legjobb női mellékszereplő díját Melissa Leo veheti át. A legjobb animációs rövidfilm a The Lost Thing lett. A legjobb animációs film díját a Toy Story 3. nyerte el.

A legjobb adaptált forgatókönyvért Aaron Sorkin vehette át az Oscart a Közösségi hálóért. A forgatókönyvíró korábban az Elnök emberei létrehozásában is együttműködött. Sorkin volt az első az est folyamán, aki átlépte a köszönőbeszédre szánt 45 másodperces időkeretet - nem csoda, hiszen megköszönte mindenkinek, aki a filmen dolgozott, ezen kívül a lányának, illetve annak aranyhörcsögének is üzent.

 

 

 

 

 

 

David Seidler írta a Király beszédének forgatókönyvét, ő nyerte a legjobb eredeti forgatókönyv díját. A '37-ben született férfi meghatódva köszönte meg mindenkinek a díjat, aki a filmen dolgozott, de nem felejtette el megemlíteni a királynőt sem. A legjobb idegen nyelvű film az Egy jobb élet lett. A legjobb férfi mellékszereplő díját a minden fogadóirodánál esélyes Christian Bale nyerte A harcos című fimben nyújtott alakításáért.

A legjobb filmzene díját Trent Reznor nyerte el a Közösségi háló című filmért. Figyelem, a Facebook-sztorit feldolgozó mozi máris a második Oscar-díjánál tart! :) A legjobb hangvágásért is az Eredet kapott díjat, így már az is többszörös nyertes.

A legjobb smink díját a Farkasember maszkmesterei vihették haza. A legjobb kosztümért az Alice Csodaországban szakembereit díjazták. A legjobb dokumentumfilm az Inside Job lett. A legjobb látványeffekt díja is az Eredeté, a legjobb vágás díjával a Közösségi háló stábja gazdagodott. A legjobb betétdal díját a Toy Story 3. kapja - a szerzőt már 20 alkalommal jelölték a díjra, most nyerte el másodszor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gellerzeller.blog.hu/api/trackback/id/tr892696513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása