Utolsó kommentek

Bulvár

Félidőben a Black Eyed Peas lépett fel

2011.02.07. 07:05 britta1

A 110 ezer néző befogadására alkalmas Cowboys Stadium ad otthont az USA legrangosabb sporteseményének, a National Football League (NFL) döntőjének, a Super Bowlnak. A csukható tetejű sportlétesítményében helyezték el a világ legnagyobb nagyfelbontású televízióját, melynek értéke eléri a 40 millió dollárt. Ez a hatalmas összeg szinte eltörpül a stadion teljes építési költsége mellett, ami meghaladta az 1,3 milliárd dollárt – olvasható a Dallas Cowboys csapatának otthont adó létesítmény honlapján. A díszletek tehát adottak ahhoz, hogy rekord számú tévénézőt vonzzon az esemény. A szakemberek csak az USA-ban 110 millió embert várnak a képernyők elé, amivel megdőlhet a tavaly felállított 106,5 milliós nézőcsúcs.

Az adweek.com írásából az is kiderül, hogy a múlt évi Super Bowl egy közel 30 éve fennálló nézettségi rekordot döntött meg: a M.A.S.H. című sorozat utolsó részére ugyanis 106 millióan voltak kíváncsiak. A hihetetlen érdeklődésnek köszönhetően a reklámozók is éles csatát vívnak. A CBS hírcsatorna honlapja 2,8 és 3 millió dollár között állapította meg egy 30 másodperces reklám árát a döntő alatt. Becslésük közel járhat az igazsághoz, hiszen a tavalyi év során ők sugározták az eseményt. Honlapjukon azt is közzétették, hogy a 44. Super Bowl alatt 47 perc és 50 másodpercnyi reklámidőt értékesítettek. A sportesemény mellett a reklámokért is folyamatosan növekedett az érdeklődés. 1984-ben egy kevésbé izgalmas Super Bowl után (a Los Angeles Raiders 38: 9-re győzte le a Washington Redskinst) az emberek többsége nem a mérkőzésről, hanem a rendezőlegenda, Ridley Scott reklámjáról beszélt. 1989-óta a USA Today című napilap reklámversenyt is rendez, melyre olyanok is odakapcsolnak, akiket a mérkőzés nem is érdekel.

A tényleges főszereplők, a Green Bay Packers és a Pittsburgh Steelers neve egybeforr az amerikai footballéval. Az 1933-ban alapított Steelers a legrégibb csapat az American Football Conference-ben (AFC). A Packers pedig az a csapat, amely a legtöbb időt töltötte egy helyen, 1919-es alapítása óta Green Bay az otthona. Nem mellesleg a két csapat közösen kilenc Super Bowl győzelmet tudhat magáénak, hármat Green Bay és hatot Pittsburgh. Az utóbbi abszolút NFL-csúcsnak számít.

A fellépésen Fergie több mint 2 millió dollár értékű gyémántot viselt. A videót érdemes végignézni, mert az “I Got a Feeling” című szám után Fergie Slash-sel együtt adja elő a Sweet child o' mine című Guns n' roses dalt, majd Usher adja elő Will.i.am.-mel az OMG-t. 

Forrás: stadium.dallascowboys.com, adweek.com, cbsnews.com, usatoday.com, packers.com, steelers.com, MNO, HírTV

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gellerzeller.blog.hu/api/trackback/id/tr492643595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása