Utolsó kommentek

Bulvár

Amputálták Gábor Zsazsa lábát

2011.01.16. 10:17 britta1

A 93 éves, budapesti születésű Gábor Zsazsa lábát az orvosok nem tudták megmenteni antibiotikumos kezeléssel az üszköszödéstől, így pénteken amputálták jobb alsó végtagját. A Magyaroroszágon 19 évesen szépségversenyt nyert színésznő leginkább előnyösen kötött házasságaival és jövedelmező válásaival vívott ki világszerte elismertséget, kevésbé az USÁ-ban kb. 70 filmben nyújtott művészi színjátékával, bár '58-ban a Golden Globe különdíját is elnyerte: Zsazsa 9-szer házasodott 8 férfival, és 7-szer vált (egyszer érvényteleníttették a házasságot).

Legutolsó házastársa 1986 óta Friedrich von Anhalt herceg, aki maga is pénzért vette a hercegi címet: 1980-ban jó pénzért adoptáltatta magát az elszegényedett özvegy, Mária Auguszta anhalti hercegnővel (1898–1983), az utolsó német uralkodó, II. Vilmos császár (1859–1941) hatodik fiának, az 1920-ban öngyilkosságot elkövetett Joakim porosz herceg (1890–1920) egykori feleségével. A hercegi család többi tagja ugyanakkor sosem ismerte el őt valódi családtagnak, és a trónra sincsen joga. Zsazsa és Friedrich a saját hercegi nevüket is többször pénzzé tették: házasságuk során három férfit adoptáltak, mindhárman milliókat fizettek nekik azért, hogy ők maguk is használhassák a hercegi címet. Zsazsának van egy vér szerinti lánya - így házasság útján rokona Paris Hiltonnak - Conrad Hilton hotelmágástól, Francesca, akit Zsazsa 2005-ben lopással és csalással vádolt meg a bíróság előtt. A gyermek fogantatása sem mindennapi: Hilton állítólag megerőszakolta Zsazsát, akkori feleségét, így fogant a kislány, aki viszont már csak a válásuk után látta meg a napvilágot.

Zsazsa az utóbbi időben sokat betegeskedett. 2002-ben egy autóbaleset következtében kómába esett, ám felépülése után beperelte a károkozót, s kétmillió dollárt tett zsebre, igaz, azóta folyamatos ápolásra szorul. 2004 decemberében öngyilkosságot kísérelt meg, ám megmentették. 2005-ben agyvérzésen esett át. Tavaly nyáron ismét kórházba szállították ezúttal több csonttöréssel, amelyeket az ágyról leesve szerzett, de agyrázkódást is kapott, a csípőműtét közben pedig agyvérzést szenvedett. Az emiatt keletkezett vérrög okozta az üszkösödést, amit hiába próbáltak helyrehozni, s ez vezetett a mostani műtéthez.

Zsazsa férje, Anhalt herceg is megér egy misét: miután pénzért bevásárolta magát a hercegi családba, állítólag Zsazsát is azért vette el, mert a díva komoly pénzt fizetett neki ezért, vagyis hogy hercegné lehessen. Beszélték, hogy Anhaltnak viszonya volt a '80-as években a később öngyilkosságba menekült fiatal, magyar szépségkirálynővel, Molnár Csillával. Anhalt 2007-ben azt is bejelentette, hogy évtizedes viszonya volt Anne Nicole Smith-szel, a '90-es Év Playmate-jével, s valószínűleg ő az egy nappal korábban elhunyt Playboy-modell (milliárdos olajbárótól, J. Howard Marshalltól - aki 89 évesen vette el a 26 éves Smith-t - örökölt) tekintélyes, 1,6 milliárd dolláros vagyonát öröklő kislányának, Dannielynn-nek az apja (ez később bebizonyosodott, hogy nem igaz, pedig öt apajelölt is volt, végül egy biszexuális fotós, Larry Birkhead bizonyult a biológiai apának). A mostani műtét kérdésében is Anhaltnak kellett döntenie, Gaga túlélési esélye mindössze 50% volt az altatásban végzett műtét miatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gellerzeller.blog.hu/api/trackback/id/tr692586930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása